Bereikbaarheid

Dorpskern De Rijp autovrij

Eén van de charmes van het Midwinterfeest is een autovrij feestterrein. Daarom wordt vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december 2016 het centrum van De Rijp afgesloten voor verkeer.

Wanneer?

Vanaf vrijdagochtend 9 december 10.00 uur tot zondagavond 11 december 24.00 uur kan er geen verkeer het centrum van het dorp in via het Oosteinde vanaf de Beemsterbrug,  via het Zuideinde ter hoogte van de Leeghwaterstraat en via de kruising Driemaster / Westeinde. Voor bewoners/leveranciers is toegang BUITEN de openingstijden van het Midwinterfeest slechts beperkt mogelijk.

Parkeren bezoekers

Bezoekers aan het Midwinterfeest die met de auto vanaf de N244 naar De Rijp komen, worden geleid naar bedrijventerrein De Volger om daar te parkeren. Ofschoon het bezoek aan het Midwinterfeest geheel vrij van kosten is, wordt voor het parkeren, het verstrekken van een parkeerkaart met een plattegrond en het vervoer van bestuurder en inzittenden met een pendelbus naar het centrum van De Rijp (vice versa) vijf euro per auto in rekening gebracht.

Zodra verkeersregelaars aangeven dat u kunt parkeren langs de Zuiddijk tussen Jagerspad en Spijkerboor (aan één zijde van de weg) zal daar in een pendelbus worden voorzien. Dit zal door verkeersregelaars worden begeleid. Deze pendelbus zal de inzittenden afzetten bij de grote pendelbus, die hen vervolgens naar het centrum van De Rijp brengt. De beide pendelbusdiensten worden aangeboden door Hotel De Rijper Eilanden.

Bezoekers uit Beemster en Zeevang e.o. wordt aangeraden het evenement via de Beemster en het Oosteinde van De Rijp te bezoeken. Zij kunnen aan één zijde langs de Rijperweg (tussen Middenbeemster en Klaterbuurt), parkeren en gebruik maken van een pendelbus (UITSLUITEND OP ZONDAG), aangeboden door Hotel De Rijper Eilanden, om naar het centrum van De Rijp te gaan. Op de Westdijk is parkeren zeer beperkt mogelijk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer zal onbelemmerd doorgang vinden, met uitzondering van de Buurtbus 416 vanaf Beemster, die slechts rijdt tot aan de Beemsterbrug.

Overige verkeersmaatregelen

Zaterdag 10 en zondag 11 december zal er vanaf Hotel De Rijper Eilanden in de richting van Spijkerboor eenrichtingsverkeer van kracht zijn. Dit houdt in dat alle auto’s vanaf de parkeerterreinen van De Volger richting Spijkerboor zullen worden geleid. Van daaruit wordt autoverkeer verwezen naar de N244/ Middenbeemster. Deze maatregel is van kracht om de doorstroming te optimaliseren en stremming op de N244 te voorkomen. Op de Westdijk zal eenrichtingsverkeer van kracht zijn; vanaf de Oosthuizerweg richting Klaterbuurt en vanaf de Klaterbuurt richting het viaduct van de N244.

Verkeershinder bij opbouw Midwinterfeest

In de week vanaf maandag 5 december zal het centrum van De Rijp binnen de poorten worden omgebouwd tot decor van het Midwinterfeest. Dit zal af en toe enige hinder voor het verkeer inhouden, met name op woensdag 7 december, wanneer tussen 12.00 en 20.00 uur de locatie Plukkerspleintje wordt opgebouwd. Verkeer heeft die dag tussen genoemde tijden geen doorgang van het Oosteinde tot de Kleine Dam.

Bereikbaarheid Plusmarkt en De Mieuwijdt

De Plusmarkt en De Mieuwijdt zijn zaterdag per auto bereikbaar via Graft. Op zondag zal zowel de Plusmarkt als De Mieuwijdt beperkt bereikbaar zijn vanuit de richting Graft. Verkeer richting Midwinterfeest is vanaf de hoek Raadhuisstraat/ Dorpsstraat) niet mogelijk.

Parkeren bewoners

De organisatie verzoekt bewoners van het feestterrein hun auto’s uiterlijk vrijdag 10.00 uur te hebben verplaatst naar parkeerplekken buiten het gebied binnen de poorten. De parkeerplaatsen aan de Tuingracht (garagegebied), aan het Oosteinde (achter Restaurant Bij Ernst) en aan de Rechtestraat (achter Restaurant Oudejans) kunnen wel worden gebruikt. Echter: gedurende de afsluiting van het centrum kunt u geen gebruik maken van uw voertuig. Bewoners worden per brief geïnformeerd waarin alternatieven per straat en/of gebied worden aangeboden

Verkeersplan

Eventemententerrein Het evenemententerrein Verkeersaders Verkeersaders
Parkeervoorzieningen Parkeervoorzieningen voor bezoekers Aanwijzingsbord Aanwijzingsbord ten behoeve van parkeervoorzieningen
Mogelijke parkeervoorzieningen Mogelijke extra parkeervoorzieningen voor bezoekers Bushalte Bushalte
Afzetting Afzetting met dranghekken, met verkeersbord “verboden toegang voor gemotoriseerd verkeer”    

Klik hier voor het verkeersplan in PDF-formaat.