Onze artiesten

4 Folk

Een uit vijf personen bestaande Amerikaans/ Ierse Folkgroep.

Afslag Edam

Gemengd driestemmig popkoor uit Edam met circa vijftig zangers en zangeressen. Hun repertoire is veelzijdig en bestaat uit nummers van onder anderen Adele, Avicii, One Republic en Pharrell Williams. Dirigent is Frank Keijzer. Pianobegeleiding door Tomme Hazelhoff.

Alkmaars Talent

De winnaars van deze vorige maand gehouden grote talentenjacht treden voor u op!

Andersom

Theatergroep Andersom bestaat uit spelers met en zonder handicap. Andersom maakt theater dat schuurt en ontregelt.

Annelie Smits en Rik Appel

Zangeres Annelie Smits en gitarist Rik Appel spelen meestal samen in de coverband Jamm, maar treden tijdens het Midwinterfeest met z’n tweeën akoestisch op.

Anouk Geertsma

Ze is negentien, Ilse de Lange is haar grote voorbeeld en ze maakt Nederlands- en Engelstalige luisterliedjes: zangeres en gitarist Anouk Geertsma.

Artiance / De Balein / De Tweemaster

Kinderballet. Tijdens de naschoolse balletlessen hebben de jongste kinderen van de Rijper basisscholen De Balein en De Tweemaster ieder een prachtige voorstelling voorbereid.

Arthur Troop Pipes and Drums

Een prachtig verzorgde band van doedelzakken en originele Schotse drummen. Twee jaar geleden trad de groep op voor Prins Albert van Monaco.

B.Lief

Black gospel choir B.lief, onder leiding van dirigent Judith Wognum, zingt de zogenoemde old school black gospel. Het koor bestaat uit circa dertig leden en wordt begeleid door drums, basgitaar en piano.

Basisschool De Tweemaster

Een mooi optreden van kinderen van de Rijper basisschool De Tweemaster. De bemanning van De Tweemaster reist de wereld rond, maar wil op tijd thuis zijn voor kerst. Onderweg beleven ze vele avonturen. Gaan ze het redden?

Beemsters Fanfare

Muziekvereniging Beemsters Fanfare, opgericht in 1889, is een orkest met 56 spelende leden, van wie dertig jonger dan dertig jaar. Daarnaast is er een opleidingsorkest.

Berkensmart

Berkensmart is een gemengd koor met 65 leden. Het koor wordt begeleid door twee accordeonisten en een gitarist. Rond kerst verzorgt het koor meerdere optredens.

Besognes

Men neme vier heren en een dame. Een stevige dosis jazz gemengd met wat latin en een snufje pop. En voilà, de ideale mix voor een heerlijke muzikale beleving.

Bob Helsloot

Zanger/ pianist/ gitarist Bob Helsloot heeft al op vele grote podia gestaan en is wederom gast op het Midwinterfeest.

Bodhi en Cees

Laat u ontroeren door de mooie kristalheldere stem van Bodhi die zichzelf begeleidt met gitaar en van Cees Oud die zorgt voor een vrolijke noot en u zal vermaken met zijn oorstrelende accordeonmuziek.

Breezy

Heerlijke easy listening. Muziek van toen en nu wordt vol passie gebracht.

Bruyne Zeelen

Muzikaal gezelschap dat is opgericht binnen watersportvereniging Bruynzeel te Zaandam om ’s winters te zingen over de zomerse hobby. De groep brengt liederen over varen, onbekende havens aandoen en alle activiteiten die in zo’n haven plaats kunnen hebben…

Chemistry

Chemistry is een Zaans vrouwenkoor. De dames zingen voornamelijk popsongs en swingende jazznummers. Deze zijn speciaal voor het koor opnieuw gearrangeerd door de dirigent Marjan Politiek. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Manuel Sánchez García.

Cigale Velsen

Jazzy a capella en close harmony is in goede handen bij dit dubbelkwartet uit Velsen. Onder leiding van Han Bruinenberg is Cigale Velsen uitgegroeid tot een topper in de Nederlandse koorwereld. Sinds twee jaar staat de groep onder leiding van aanstormend talent Sjoerd Jansen.

Cold Turkey

Een regelrechte topper op ons Midwinterfeest: Cold Turkey. De band is door de vakjury van The Clash of the Coverbands uitgeroepen tot Beste coverband van de Benelux. Hun repertoire reikt van Brian Adams tot Skunk Anansie en van Anouk tot Ozzy Osborn en Rage Against The Machine.

Compagniezangers

De Compagniezangers uit Medemblik zingen onder begeleiding van accordeonist Martien Tijburg shanty en seasongs; werkliederen van de grote zeilvaart tussen 1830 en 1930. Het zijn mooie melancholieke ballades of vrolijke drinkliederen in verschillende talen.

Dansgroep Artiance

Verhalend ballet door jonge danseressen.

De Blauwe Reigers

De Blauwe Reigers zijn muzikanten uit de Fanfare Hou en Trouw. Deze blaaskapel bestaat uit circa vijftien leden.

De Gulle Waard Zingers

In het koor De Gulle Waard Zingers zingen dertig mensen met een verstandelijke beperking, maar met daarnaast enorm veel capaciteiten. Zij brengen smartlappen, musicalliedjes en alle andere genres waar ze vrolijk van worden!

De Kickers

Kinderkoor De Kickers van Muziekschool Waterland treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en doet mee aan festivals, opera’s en culturele evenementen. De kinderen zingen naast klassiek getint internationaal repertoire ook eigentijdse werken van Nederlandse componisten. Tevens heeft het zich bekwaamd in showchoir.

De Kinkels

De Kinkels is een band uit Noord-Brabant en staat garant voor feest. De groep is daarom een graag geziene gast op de podia in binnen- en buitenland. Begeleid door een duivels strakke ritmesectie, saxofoon, toetsen en gitaar brengen De Kinkels het publiek in hogere sferen.

De Klinkers

Heerlijk dweilorkest met circa twaalf muzikanten.

De Knuffeltrollen

Fraaie act en geliefd op ons Midwinterfeest: De Knuffeltrollen. Een ontmoeting blijft u zeker bij!

De Schermer Dansers

Beroemde folkloristische dansgroep uit de polder Schermer die wereldwijd optreedt. De Schermer Dansers staan bekend om hun mooie rijke kostuums, mode uit de periode 1850-1875.

De Skulpers

De Skulpers, een shanty- en folksongkoor, draait alweer twintig jaar mee, zowel op grote festivals als op kleinere podia. Zij brengen Ierse, Engelstalige en Nederlandse liedjes.

Dulle Griet

Viswijvenkoor Dulle Griet is een club vrouwen die zingt en praat over lief en leed. Wekelijks ontmoeten zij elkaar op de markt en ook op het Midwinterfeest. Op de Dam hoor je de wijven al komen aanlopen. Hun klompen kletteren op de maat van de muziek en zo nemen zij het publiek mee naar de tijden van weleer.

Dustpneumonia Bluesband

Deze formatie uit Wormer speelt covers van alle grote bluescoryfeeën, maar ook eigen werk. Swingend en meeslepend, altijd met veel gevoel.

Egusi

De band Egusi en zangeres Amber Besseling hebben sinds drie jaar een samenwerking op het podium. De samenstelling kan wisselen, gezelligheid is een vast ingrediënt. Samen brengen ze muziek die varieert van Caro Emerald tot Fleetwood Mac en van Crystal Gayle tot Corinne Bailey Rae.

Enjoy

Vocalgroup Enjoy is een groep die bestaat uit vier vrouwen die a capella zingen: van Marco Borsato en Michel Bublé tot kerstliedjes.

Fifty-Fifty

Gemengd koor uit West-Graftdijk met een passie voor smartlappen!

Freedom

Het koor Freedom bestaat uit ongeveer 25 leden, verdeeld over vier stemmen (bassen, tenoren, alten en sopranen). Bij de keuze van de nummers gaat het Freedom om (uptempo/ ballads/ soul)-nummers met een duidelijke positieve boodschap en liedjes waardoor je over het leven na gaat denken.

Full Package

Full Package is een vier leden tellende muziekgroep. Op het programma staan onder andere nummers van The Beatles , The Stones , CSN & Young, maar ook eigentijds repertoire.

Gerry Reus en Niels Hoppe

Gerry Reus zingt liedjes die het hart raken. Meester-gitarist Niels Hoppe begeleidt haar. Ook optredens door Maud, Floor, Eline en Dora, die kinderliedjes zingen. Zing en dans mee!

Girls & Compagnie

Girls & Compagnie is dertig jaar een begrip op het gebied van koorzang in Alkmaar en omstreken. De circa dertig leden tellende groep zingt drie-, vier- en vijfstemmig onder begeleiding van dirigent Anita Rol.

Hans Laduc en Stephanie van Raay

Gitarist Hans fungeert bij het Midwinterfeest als minstreel. Samen met zangeres Stephanie zorgt hij voor sprookjesachtige muziek in een heerlijke kerstsfeer.

Het Amsterdams Havenkoor

Ze hebben al honderden optredens achter de rug, van scheepsdoop tot bruiloft en van straatoptreden tot televisie- en theateroptreden. Ook zijn ze bekend door hun frequente aanwezigheid in de Passengers Terminal Amsterdam, ter verwelkoming of het uitzwaaien van passagiers van de grootste cruiseschepen van de wereld.

Het Eilandspolderkoor

Populair koor uit ons eigen De Rijp met bijna negentig leden onder leiding van dirigent Carolien Ensink en instrumentale begeleiding van accordeonisten Jan Brugman en Hennie van de Nesse en slagwerker Henk Klinkhamer. Zeemansliedjes, smartlappen, musicalsongs en andere liedjes.

Het Woelige Nootje

De circa vijftig vocalisten, twee accordeonisten, gitarist, drummer en dirigent maken er weer een feestje van. Zing lekker mee met hun Nederlandstalige repertoire!

Hou en Trouw

Fanfare Hou en Trouw is onderdeel van een actieve muziekvereniging met diverse orkesten. De leden komen uit de regio Heerhugowaard. Fanfare Hou en Trouw speelt veel verschillende muziekstijlen: van musical- tot filmmuziek en van klassiek tot popmuziek.

Jasper Schalks

Jasper Schalks is een jonge singer-songwriter uit Amsterdam. In 2014 won hij de Cool- en Kompleks Singer-songwritercontest in Heerhugowaard en de Lakeside Stories Singer-songwritercontest in Hoorn. Dit jaar behaalde hij de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten en werd hij geselecteerd voor het rondreizende muziekfestival Popronde.

Kowai Acoustic

Kowai is een symfonische metalband en treedt sinds 2009 op in binnen- en buitenland. Tijdens het Midwinterfeest in De Rijp spelen zij in een kleine, akoestische setting om u kennis te laten maken met hun bijzondere, melodische sound.

Larry Koning

Larry Koning is een singer-songwriter met invloeden uit de Britpop. Met Oasis, The Verve en Stereophonics als voorkeur speelt hij iets ruigere muziek dan de meeste singer-songwriters.

Love Gone Wrong

Wat kan er misgaan?! Love Gone Wrong geeft met zang, gitaar, bas en onstuitbaar enthousiasme een uniek geluid aan bestaande nummers. Genre: bluesy, jazzy pop/rock.

Luuk Ransijn

Luuk is de winnaar van Alkmaars talent 2014. De nu zestienjarige zanger begeleidt zichzelf op de piano. Het repertoire is gevarieerd en bevat zowel Nederlandstalige als Engelstalige liedjes. Luuk praat de liedjes op theatrale wijze aan elkaar.

Mad Science

Kindershow waarbij je verbluffende experimenten kan verwachten met lucht, vuur en ijs. Onder andere met papier dat 120 keer sneller brandt dan gewoon papier en met droogijs van -79 graden Celsius. Je zult versteld staan!

Marit en Nastasia

De muzikale vriendinnen Marit en Nastasia zijn inmiddels vaste gasten op het Midwinterfeest. Hun repertoire is gevoelig en het rustig beluisteren meer dan waard.

Madame Laroussi

Speciaal voor de kleintjes is er de kinderwaarzegster Madame Laroussi. Wat zal zij jou voorspellen?

Men2B

Men2B bestaat uit vier getalenteerde zangers die een passie met elkaar delen: met plezier en energie publiek vermaken en raken. Kwaliteit en entertainment staan hoog in het vaandel. Elk optreden van deze heren is een feest!

NAShville

NAShville is een allround zangtrio van Grafter en Rijper bodem en bestaat uit de zangeressen Nicole Visser, Anneke Stoop en Susan Schoofs. Hun repertoire is zeer allround en varieert van pop en jazz tot easy listening en rock.

Natasja van Hees

Het podium op het Plukkerspleintje wordt op beide dagen feestelijk geopend met een speciale dansact onder begeleiding van Natasja van Hees van de Purmerendse dansschool NVHer.

No Nonsens2

Zanggroep van twee, soms drie dames, allen geboren en getogen in De Rijp. Zij krijgen les bij Zangschool Renate Houtman. Zij brengen prachtige meerstemmige liedjes.

North West

North West is een jonge en energieke feestband uit Noord-Holland die bestaat uit: Chiara Molenaar (zang), Renate Poel (zang), Maaike Stoop (gitaar), Jurjanne Dijkstra (basgitaar), Ruben Marrenga (toetsen) en Wesley Olij (drums). Tijdens dit Midwinterfeest met special guest!

Oliver Ensemble

Met de warme klanken van dit koperensemble komt u vanzelf in kerstsfeer. Het kwintet speelt een diversiteit aan kerstmuziek. Oliver Ensemble is het kerstensemble van de Castricumse Muziekvereniging Emergo en verzorgt al meer dan 25 jaar optredens.

Ontroerend Goed

Hoewel ooit opgericht als een smartlappenkoor brengt Ontroerend Goed, een gemengd koor met circa zeventig leden, nu ook een repertoire met meezingers, diverse medley’s en fraaie en soms gevoelige luisterliedjes. Het koor bestaat dit jaar vijftien jaar.

Operette en Musical Zaanstad

Muziektheatergroep uit Wormerveer. De circa dertig leden voeren een deel van een musical op. Met veel zang en dans!

Out Cider

Out Cider is een regelmatig optredend koor dat voornamelijk Ierse liederen zingt. De groep bestaat uit tien zangeressen en vier instrumentalisten die gezamenlijk zeven instrumenten bespelen. Out Cider maakt alle arrangementen zelf.

Peer van der Burgh

Sfeermaker Peer van der Burgh heeft een veelzijdig repertoire dat in vele jaren is opgebouwd. Voor elk wat wils: van Ierse ballades tot Franse chansons, van Hollandse meezingers tot swing en rock and roll.

PopArt

Gemengd koor PopArt zingt popnummers die lekker in het gehoor liggen. Vol passie geven de zangers en zangeressen zich over aan de liedjes.

Popcorn

Het repertoire van dit 42 leden tellende koor bestaat uit popsongs vanaf de sixties tot heden. Popcorn zingt drie -of vierstemmig. Stefan Broersen begeleidt Popcorn op toetsen. De dirigent is Rens Boerke.

Poppentheater Stromboli

Spetterende poppenkastvoorstelling. Al heel wat jaren en met veel succes verzorgt Poppentheater Stromboli voorstellingen voor peuters, kleuters en kinderen tot ongeveer zeven jaar. De voorstelling duurt circa 45 minuten en na afloop mogen de kinderen de poppen een handje geven.

Prut

De naam van deze theatergroep staat voor: Pratend – Ratelend – Uitmuntend – Tussendoortje… Prut richt zich op kinderen van drie tot twaalf jaar. Tijdens de voorstelling worden de kinderen door de spelers meegenomen naar een andere wereld en betrokken bij het spel.

Regionaal Jeugd Orkest Artiance

Het Regionaal Jeugdorkest Artiance bestaat uit jonge musici van twaalf tot achttien jaar. Het orkest treedt jaarlijks op in de Grote Kerk in Alkmaar tijdens de Van Foreest Publiekslezing en de Dodenherdenking en op veel andere plekken in binnen- en buitenland. Dirigent Otto de Jong geeft zijn orkestleden steeds de drive om op hoog niveau te presteren.

ReMix

ReMix is een popkoor dat gevoelige ballads, swingende popliedjes en onweerstaanbare gospeltunes ten gehore brengt. De groep staat onder leiding van de talentvolle jonge dirigent David Cucchi.

Resynth

Resynth is de band van zanger/ gitarist Richard Koppes, toetsenist Robert Jan Noordhof, bassist Thomas van Houten en slagwerker Wesley Olij en tevens de naam van een muziekstudio in De Rijp waar Koppes beginnende muzikanten hun dromen helpt waar te maken.

S.P.A.M. in the Cloud

Dit octet dat bestaat uit zangers en zangeressen zingt a capella. De groep is bekend van de theatershow Vive Piaf met Nadja Filtzer.

Saensation

Saensation uit Krommenie, een koor met veertien zangeressen onder leiding van dirigent Ingrid de Goede, brengt op ons Midwinterfeest een uitgebreid kerstrepertoire.

Scheepsfolk

Scheepsfolk brengt krachtige seasongs en uptempo nummers, maar ook gevoelige ballads en vrolijke instrumentale nummers. De vierkoppige band is regelmatig te zien op festivals in ons land en de ons omringende landen. Met percussie op cajon, wasbord en kazoo en gitaar, banjo, mandoline en contrabas.

Schermeer Vocaal

Schermeer Vocaal is een vijftig leden tellend koor dat onder leiding staat van Gerard Houtkoper. Het koor wordt muzikaal begeleid door de accordeonisten Froukje Dijkstra en Annie Kuijlenburg.

Sint Cecilia

Het gemengde koor Sint Cecilia is het koor van de St. Bonifatiusparochie in De Rijp. Het koor is in 1879 opgericht en is hiermee de oudste vereniging in De Rijp. Inmiddels staat het koor bekend onder de naam Ceciliakoor en heeft het niet meer de pastoor als dirigent, maar een professional: Ilia Belianko.

Spijkerboorder Toneel Vereniging

De leden van amateurtoneelvereniging Spijkerboor spelen doorlopend een zelfgeschreven stuk in een sfeervolle ambiance.

Starlight

Popkoor Starlight uit Sint Pancras vierde in 2015 met jubileumshow ZILVER het 25-jarig bestaan. Starlight bestaat uit dertig vocalisten. De groep krijgt veel complimenten over de uitstraling, goede meerstemmige klanken en aangenaam verrassende arrangementen.

Straattheater Artiance

Leden van centrum voor de kunsten uit Alkmaar, Artiance, verzorgen diverse vormen van straattheater op diverse plekken tijdens het Midwinterfeest.

Streetdance Anouk

Streetdancegroep met kinderen uit Graft en De Rijp onder leiding van Anouk Aafjes. Zo’n vijftig kinderen zullen optreden!

’t Kommerkoor

’t Kommerkoor bestaat uit 52 leden en hun repertoire is zeer veelzijdig. Ze worden begeleid door twee accordeonisten -Marian Boots en Merel Lagerwij- en staan onder leiding van dirigent Irma van Zelm .

‘t Scheepstuygh

Het koor ’t Scheepstuygh zingt liederen uit de bloeitijd van de handelsscheepvaart; de periode 1820 tot 1930. Ze worden begeleid door accordeon, gitaar en drums.

The Donegal 4

Groep van vier violisten met Ierse muziek.

The Lasses

Sophie ter Schure en Margot Limburg vormen The Lasses. Sophies sprankelende, emotionele sopraanstem en Margots lichthese altstem zullen net als tijdens het vorige Midwinterfeest aangenaam verrassen.

Timeless Vocaal

Timeless Vocaal is een dertig leden tellend, zesstemmig popkoor uit Alkmaar. Hun repertoire omvat populaire muziek van Dotan, David Bowie, Michael Jackson en Alicia Keys. Ook zingen zij musicalmedleys.

Toneelvereniging Benedictus

Lokale welbekende en bijna honderd jaar bestaande toneelvereniging met voorstelling met acht tot tien optredende leden.

TijsS

Saxofonist TijsS is een echte sfeermaker. Met de zwoele klanken van zijn sax zorgt hij voor een muzikaal feestje. Reken maar dat hij de voetjes van de vloer krijgt!

Toneelvereniging Thalia

Dit toneelgezelschap uit Grootschermer, ruim 150 jaar actief, speelt het zelfgeschreven stuk Het Rijper Jannen feest. Het is een echte kerstvertelling die wordt uitgevoerd op een sfeervolle buitenlocatie.

Unicorn

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semiprofessionele muziek te bieden heeft. De harde kern wordt gevormd door Martien Tijburg op accordeon en John Kuiper op gitaar. Daarnaast beschikt de band over twee conservatorium geschoolde violistes en twee conservatorium geschoolde zangeressen die om en om optreden.

Unique

Popkoor bestaande uit negen dames uit De Rijp die al jaren een groep vormen onder leiding van Renate Houtman. Zij hebben een eigen stijl ontwikkeld. Tijdens het Midwinterfeest brengen zij een selectie van kerst- en popliedjes.

Van Hakken Komt Blazen

De midwinterhoorngroep Van Hakken Komt Blazen laat tijdens het Midwinterfeest op beide dagen de klanken van de midwinterhoorns klinken. Op zondag wordt er een demonstratie gegeven hoe een hoorn wordt gebouwd. De midwinterhoorn verdrijft de duisternis en verwelkomt het licht.

Whale City Sound

Dit mannenkoor met barbershop harmony als muzikale basis, is een goede bekende op ons Midwinterfeest. De zestig heren hebben ondertussen negen nationale kampioenstitels barbershop gewonnen. Vorig jaar behaalden de eerste plek op het BALKtopfestival. Toppers dus. Gaat dat zien!

Young Opera Noord-Holland

Young Opera Noord-Holland is een jong semiprofessioneel operagezelschap onder leiding van Anke van der Kooij. Klassieke zangers tussen achttien en 45 jaar gaan samen de uitdaging aan om voorstellingen op de planken te zetten.

Zangschool Renate Houtman

Ook dit jaar heeft Renate weer twee groepen enthousiaste kinderen die de toeschouwer vermaken met soul-, pop- en jazzmuziek.

Zus

Drie zussen met mooie, driestemmige liedjes.