Dan ineens zit het er weer op. Na maanden van voorbereidingen, vergaderen en nog meer vergaderen, bedenken, weer veranderen, klussen en kostuums maken, locaties en markt inrichten, deelnemers contacten, verkeerssituaties bespreken, flyers, loten en programmaboekjes laten maken, vrijwilligers en sponsoren werven, EHBO-ers en beveiligers/wijkagenten regelen, buurtverenigingen ondersteunen en dan nog alle andere dingen die we misschien vergeten zijn te noemen maar die minstens zo belangrijk zijn.

Het Midwinterfeest de 10de editie is een feit. Wat hebben we het getroffen met het weer, het was koud en mistig, maar het bleef gelukkig droog. Na een aantal weken van opbouwen ging het vrijdag van start met de tour door het centrum van De Rijp voor mensen met een beperking, al rijdend en lopend genoten de mensen van al het moois en kregen ze daarna een lekkere maaltijd bij Hotel De Rijper Eilanden. Daarna de lichtjestour voor de kinderen en de opening van het Kinderdorp, de grote opening door de burgemeester en kinderburgemeester van Alkmaar en een woordje van de voorzitter van Stichting Midwinterfeest Graft-de Rijp Gerard Kuijn. Wat een gezelligheid. Ondanks dat Oranje een wedstrijd moest spelen voor het WK was de opkomst bij de opening en het vrijwilligersmoment weer geweldig.

Zaterdag gingen de optredens van start en stond de gezellige kerstmarkt klaar om iedereen van een leuk item te voorzien, ook aan de innerlijke mens was goed gedacht, zowel op de markt als in de horecagelegenheden. Langzaamaan werd het dorp gevuld met bezoekers die van heinde en verre gekomen waren. Vele dorpelingen van jong tot oud waren verkleed wat het Historisch De Rijp sprookjesachtig maakte. Wat een werk hebben alle buurtverenigingen, de ijsclub, maar ook mensen individueel er van gemaakt. De saamhorigheid van De Rijp was goed te voelen. Wat hebben we een leuke reacties gehad van de vele bezoekers. Het weekend vloog voorbij en nu kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagd Midwinterfeest. Laten we hopen dat we niet weer vier jaar hoeven te wachten. Laten we hopen dat we de 11de editie in 2024 kunnen laten doorgaan.

Hierbij wil Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp onze Founder De Rijper Eilanden/stichting Able bedanken voor hun grote bijdrage deze editie, maar ook alle andere sponsoren groot en klein, bedankt dat we op uw steun konden rekenen. Ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, zonder jullie hadden we alles nooit op tijd af gekregen en hadden we alles tijdens het weekend niet in zulke goede banen kunnen leiden. Alle artiesten bedankt voor jullie entertainment en alle inwoners van De Rijp bedankt voor jullie medewerking op welke manier dan ook en jullie begrip dat het Midwinterfeest weekend altijd even anders loopt dan gewone weekenden en wat leuk dat jullie met zovelen verkleed zijn gegaan, wat ons nog meer terugbracht naar de tijd van de Rijper historie. En natuurlijk niet te vergeten alle bezoekers bedankt, ook door jullie is het Midwinterfeest 2022 geslaagd.

We zien u de volgende keer toch ook weer!!